Bitcoins


Bitcoins

Wat vinden we er van ??? Ik lees wisselende berichten over dit onderwerp. Is het een vorm van echt geld? Heeft het alle drie de functies die geld moet hebben? Rekenmiddel, ruilmiddel en betaalmiddel. Daar is het antwoord nee op. Bij de vraag is het een algemeen aanvaardbaar betaalmiddel moet ik al het antwoord nee geven.

Bitcoins niet de enige virtuele valuta.

Toch heeft de Bitcoin een behoorlijk koers verloop en zijn mensen er al rijk van geworden. Overigens de Bitcoin is niet de enige virtuele valuta. Je hebt ook nog andere cryptovaluta’s. Apart aan de Bitcoin is dat er geen banken achter staan zoals bij andere valuta zoals de euro.

Het vertrouwen in de Bitcoin is puur digitaal bepaald en wordt door blockchains als het ware beschermd. Blockchain is een soort van digitaal register waarin vermeld staat dat betrokken partijen zich houden aan vooraf bepaalde afspraken. Daarbij moet je wel een belofte geven dat je deze afspraken ook op een veilige manier beheert. Het zijn dus ook een soort van contracten.

Bitcoins delven.

Je kunt Bitcoins delven, dit is echter een kostbaar proces. Het kost heel veel stroominzet via o.a. computers om het delven mogelijk te maken. Verder nadeel is dat Bitcoins gebruikt wordt om zwart geld wit te maken.

Conclusie :

Bitcoins spreken tot de verbeelding omdat het iets ongrijpbaars is. Dit maakt mensen nieuwsgierig en het is een alternatief voor valuta’s ondersteund door banken en overheden. Dit zorgt ervoor dat Bitcoins een rebels karakter hebben en dat spreekt mensen aan. Heeft het toekomst ??? Ik denk wel in een andere vorm, dat er een soort compromis komt. Een compromis die wel algemeen aanvaard wordt of is dan de lol er van af?? Uiteindelijk is het toch in een glazen bol kijken of de bitcoin ook op lange termijn bestaansrecht heeft.