gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek.

 

De eerste keer als klanten bij me komen, bied ik een gratis adviesgesprek aan. Ik neem dan in vogelvlucht hun administratie door en wijs dan op verbeterpunten. Verder bied ik aan een voorstel tot plan van aanpak. Mijn ervaring is dat je binnen een uur, veel met elkaar kunt doornemen en de klant al voor een groot deel kan gerust stellen.

Zie s.v.p. mijn contact pagina met mijn adresgegevens https://www.jaccoheijnen.nl/contact/

onderstaand enkele blogs over economie en fiscaliteit, met tips en algemeen economisch nieuws.

 

eigen administratie opzetten
eigen administratie opzetten

Eigen administratie opzetten.

Heeft u vragen over het opzetten van je eigen administratie. Wil je weten wat het verschil tussen bijvoorbeeld winst en omzet is. Wil je graag weten wat er allemaal komt kijken als je als ondernemer van start gaat? Dan bied ik je graag een workshop aan om je dit te leren. Op een creatieve op maat gesneden manier leg ik je uit wat je allemaal moet weten. Is dit saai??? Ik denk dat dit allemaal reuze meevalt en dat het allemaal leuker is dan je denkt.

Voordelen als jezelf je eigen administratie kan voeren.

Heb je er veel voordeel van? Natuurlijk, want meer inzicht, geeft je ook meer mogelijkheden om je onderneming te leiden hoe jij dat specifiek wilt. Voorbeeld weet jij hoeveel omzet je moet draaien om maandelijks genoeg over te houden om van te leven. Want er is wel degelijk een verschil tussen omzet en winst. Niet al je omzet is geld wat je kunt besteden. Ondernemers die goed weten wat ze elke maand overhouden om van te leven en eventueel nog geld overhouden om te investeren, kunnen veel gerichter beleid voeren. Verder is het natuurlijk altijd handig als jezelf ook weet wat je cijfers zijn. Dus niet dat je alleen maar afhankelijk bent van je boekhouder, dit hoeft niet te betekenen dat je alles zelf moet doen van je eigen administratie. Wel dat je feeling krijgt met je winstgevendheid. Vaak maak je meer kosten en moet je nog diverse belastingen betalen als dat je vooraf ingeschat hebt.

Gevaar is dat je teveel gaat uitgeven, omdat je denkt dat je meer winst gaat maken als dat je daadwerkelijk doet. Dit kan voorkomen worden door beter te weten wat je allemaal per maand moet betalen en dit goed in kaart te brengen voor derden maar zeker ook voor jezelf als ondernemer.

Op welke manier kan ik je hiermee van dienst zijn?
Ik kan je leren hoe je het beste een boekhouding kunt voeren en wat er in jouw specifieke situatie gewenst is, om allemaal te (moeten) weten. Per uur vraag ik 20 euro om je dit voor te rekenen. De bedoeling is dat je uiteindelijk zelf in staat bent om je eigen administratie te voeren.