Wat zijn Fintech bedrijven?

Wat zijn Fintech bedrijven?
Wat zijn Fintech bedrijven?

Wat zijn Fintech bedrijven?

Fintech bedrijven doen allerlei diensten en producten leveren die banken ook aanbieden maar dan vaak goedkoper, sneller, gemakkelijker en beter. Welke soorten diensten leveren zij? Hier moet je denken aan betalingsverkeer, hypotheekadvies maar dan meer automatisch en crowdfunding. Tevens leveren zij diensten die zorgen voor een goed beleggingsadvies.

 

Voordelen van Fintech bedrijven.

Ze staan korter bij de klant, ik vind het een verrijking. Meer concurrentie zorgt ervoor dat prijzen scherper worden en dat markten beter toelaatbaar worden. Verschillende diensten zullen hier zeker goedkoper door worden. Mensen staan niet meer te wachten op een hoop bureaucratie, die je treft als je bijvoorbeeld een (hypotheek) lening van de bank wilt. Is dit een doorbreking van de marktvorm oligopolie ?? Ik hoop het wel, het was niet gezond dat maar enkele grote banken. Bepaalde wat de consument als normaal moest ervaren. Is het een soort revolutie??? Ik denk het wel, ik denk dat je over enkele jaren met een hele andere bancaire dienstverlening te maken hebt. Zijn er ook gevaren?? Natuurlijk, toezicht houden op een markt met meer spelers die ook nog eens grensoverschrijdend werken is een uitdaging. Tevens is het een digitale revolutie die met name het jonger publiek zal aanspreken.

Is deze ontwikkeling onafwendbaar ?? Ja, dat denk ik wel, de digitale vooruitgang is niet tegen te houden. We zullen ons moeten aanpassen maar wel waakzaam blijven. Voor Nederland ligt hier een kans om een nieuwe markt aan te boren en daar ons voordeel mee te doen.

zie tevens : https://www.jaccoheijnen.nl/libor-rente-en-andere-rentes/ en https://www.jaccoheijnen.nl/circulaire-economie/